Historische hoeve

Beschrijving

Vierkeerstraat nr. 166. Aan de straat gelegen historische hoeve cf. aanduiding van de site op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). Met herkenbare configuratie reeds afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Thans hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf. Kapel, gelegen op de hoek met

Vierkeerstraat 166 (Zwevegem)
Historische hoeve, site al opgetekend in 1770-1778. Nu hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf.  Woonhuis met sterk verbouwde schuur gedateerd 1855 met jaarsteen en stalvleugel met achtergelegen mestvaalt. Kapel uit begin 20ste eeuw, gecementeerde puntgevel met deuropening, deels afgesloten door ijzeren hekwerk en interieur met altaar waarboven beeld van Christus aan het kruis.