Gemeentehuis van Oudenburg

Beschrijving

Weststraat nr. 24. Huidig "stadhuis", ingericht in " 't Hooghuis", een villa van 1895 n.o.v. architect C. Pil (Oostende) (gesigneerd in de plint), gebouwd in het park van baron Lodewijk Laroye. Na de dood van de baron in 1936 tot in 1942 gebruikt als moederhuis. In 1955 koopt de gemeente het aan om het gemeentehuis erin te vestigen. Tot 1941 verblijft de pastoor daar in afwachting van de nieuwe

Weststraat 24 (Oudenburg)
Huidig "stadhuis", ingericht in " 't Hooghuis", een villa van 1895 naar ontwerp van architect Charles Pil (Oostende) (gesigneerd in de plint), gebouwd in het park van baron Lodewijk Laroye. Na de dood van de baron in 1936 tot in 1942 gebruikt als moederhuis. In 1955 koopt de gemeente het aan om het gemeentehuis erin te vestigen.