Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Groenestraat nr. 74. Wederopbouwhoeve bestaande uit een boerenhuis en schuur in haakse opstelling en recente loodsen ten westen. Perceel deels omhaagd met meidoorn. Volgens het kadaster is de hoeve in 1921 op dezelfde plaats heropgebouwd na verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bij de schuur worden muurresten van de vroegere schuur gerecupereerd (cf. aanduiding op mutatieschets). De

Wederopbouwhoeve

Groenestraat 74 (Kortemark)
Wederopbouwhoeve bestaande uit een boerenhuis en schuur in haakse opstelling en recente loodsen ten westen. Perceel deels omhaagd met meidoorn. Volgens het kadaster is de hoeve in 1921 op dezelfde plaats heropgebouwd na verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bij de schuur worden muurresten van de vroegere schuur gerecupereerd (zie aanduiding op mutatieschets). De oude hoeve is reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1829) binnen een ruime boomgaard die aan de overzijde van de straat verder loopt.