Sint-Martinushof

Sint-Martinushof en Verbrande hoeve en omgeving

De Provinciale Commissie voor Monumenten en Landschappen (PCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: "Vrij gaaf bewaard laat-classicistisch herenhuis gebouwd in 1836 met sierlijke gietijzeren veranda aan de achtergevel van het hoofdgebouw."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, dossiernummer DA000755, verschillende monumenten, advies Provinciale Commissie voor Monumenten en Landschappen.

Waarden

Het zogenaamd Sint-Martinushof of Hof van Cols is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Sint-Martinushof

Antwerpsesteenweg 27 (Kontich)
Achterin geplaatst laatclassicistisch herenhuis met empire-inslag. Voortuin afgesloten door smeedijzeren hek op arduinen sokkel. Koetshuis aan oostzijde.