Onze-Lieve-Vrouwekapel

Beschrijving

Wakkensesteenweg z.nr./ bij nr. 89. O.-L.-Vrouwekapel, gelegen aan de noordelijke hoek van het erf van de hoeve nr. 89. Gebouwd in 1985 ter vervanging van een oudere witgekalkte kapel met klokgevel (cf. oude foto) waarvan het volume reeds weergegeven is op de Ferrariskaart (1770-1778) en op het primitief kadasterplan (ca. 1830). Kapelletje in rode baksteen onder zadeldak (zwartgeglazuurde

Wakkensesteenweg (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapel, gelegen aan de noordelijke hoek van het erf van de hoeve nummer 89. Gebouwd in 1985 ter vervanging van een oudere witgekalkte kapel met klokgevel (zie oude foto) waarvan het volume reeds weergegeven is op de Ferrariskaart (1770-1778) en op het primitief kadasterplan (circa 1830). Kapelletje in rode baksteen onder zadeldak. IJzeren nokkruis. Rechthoekige muuropeningen in zijgevels. Rechthoekige toegangsdeur waarboven mijtervormige nis in bruine baksteen met kruisbeeld. Toegang via houten deur.