Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

* Doorniksewijk nr. 39. Herenhuis van 1892 naar ontwerp van L. De Geyne voor industrieel C. Depoortere-Berte, eigenaar van een textielfabriek in de Beverlaai. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. In 1859 stichtten de gebroeders Camille, Arthur en Henri De Poortere een vlasweverij in de Beverlaai 3; in 1921 wordt het omgevormd tot de N.V. "Ets. De Poortere Frères". Neoclassicis

Herenhuis ontworpen door Leopold De Geyne

Doorniksewijk 39 (Kortrijk)
Herenhuis van 1892 naar ontwerp van Leopold De Geyne voor industrieel C. Depoortere-Berte, eigenaar van een textielfabriek in de Beverlaai.  In 1859 stichtten de gebroeders Camille, Arthur en Henri De Poortere een vlasweverij in de Beverlaai 3; in 1921 wordt het omgevormd tot de N.V. "Ets. De Poortere Frères".