Postgebouw

Straat Markt
Locatie Markt 5 (Brugge)

Postgebouw

Markt 5, Brugge (West-Vlaanderen)

Bouwgeschiedenis nauw verbonden met die van het links aanpalend Provinciaal Hof waarmee het een neo-Brugs eenheidsontwerp vormt van de architecten L. Delacenserie (Brugge) en R. Buyck (Brugge) van 1885; in tegenstelling tot het Provinciaal Hof reeds in 1891 voltooid en meteen in gebruik genomen.

Beschrijving

Nr. 5/ Breidelstraat nrs. 1-3. Postgebouw. Bouwgeschiedenis nauw verbonden met die van het l. aanpalend Provinciaal Hof (cf. nr. 3) waarmee het een neo-Brugs eenheidsontwerp vormt van de architecten L. Delacenserie (Brugge) en R. Buyck (Brugge) van 1885; in tegenstelling tot het Provinciaal Hof reeds in 1891 voltooid en meteen in gebruik genomen. Nog in gebruik als post met uitzondering van de b