Langgevelhoeve

Beschrijving

Proosdijstraat nr. 104. Voormalige langgevelhoeve volgens het kadaster gebouwd omstreeks 1867. Gelegen langs een kasseien zijweg, restant van de oorspronkelijke Proosdijstraat, dat quasi evenwijdig loopt met de nieuwe, geasfalteerde straat en dat behouden is na het rechttrekken ervan in 1971. Omstreeks 1867 omschrijft het kadaster de nieuwe gebouwen als een "huis en gebouw

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Langgestrekte hoeve en arbeiderswoning

Proosdijstraat 102-104 (Oostkamp)
Voormalige langgevelhoeve volgens het kadaster gebouwd omstreeks 1867. Nummer 104. Woonhuis van het langgeveltype van anderhalve bouwlaag met rechts vijf traveeën met vensters, een centrale deur en links een garagepoort. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met pannen. Nummer 102. Kleine arbeiderswoning met aangebouwde bergplaats onder pannen lessenaarsdak.