Boerenarbeiderswoning met stalling

Beschrijving

Koekelarestraat nr. 73. Lage, vrijstaande boerenarbeiderswoning met geïncorporeerde stalling. Volgens het kadaster opgetrokken in 1912 in opdracht van Philips Gilles de Pelichy ('s Gravenwezel). Woonhuis met dubbelhuisopstand en geïncorporeerd nutsgebouw en vrijstaand nutsgebouwtje onder zadeldak links van de erftoegang. Tussen beide volumes een verharde oprit afgesloten door een smeedijze

Boerenarbeiderswoning met stal

Koekelarestraat 73 (Kortemark)
Lage, vrijstaande boerenarbeiderswoning met geïncorporeerde stalling. Volgens het kadaster opgetrokken in 1912 in opdracht van Philips Gilles de Pelichy ('s Gravenwezel). Woonhuis met dubbelhuisopstand en geïncorporeerd nutsgebouw en vrijstaand nutsgebouwtje onder zadeldak links van de erftoegang. Tussen beide volumes een verharde oprit afgesloten door een smeedijzeren hek.