Burgerhuizen In den Nieuwen Sapeur en In de Snoek

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoekpand met de Hugo van der Goesstraat, aanvankelijk met symmetrische afgesnuite hoeken doch pand met de Justus de Harduwijnlaan recent vervangen door nieuwe bouw. Heden hoek- en rijhuis zogenaamd "In den Nieuwen Sapeur" en "In de Snoek" (confer opschriften), op de zijgevel gedateerd "anno 1907" en volledig opgetrokken uit gewapend beton "Betons Armés-systèmes, A. D'Have B.S.G.D.G.".

Hugo Van der Goesstraat 8, Sint-Salvatorstraat 129 (Gent)
Hoek- en rijhuis, zogenaamd In den Nieuwen Sapeur en In de Snoek, restant van een hoekcomplex met symmetrische afgesnuite hoeken. Op de zijgevel gedateerd "anno 1907" en volledig opgetrokken uit gewapend beton door Albert D'Havé. Hoekpand met geaccentueerde hoektravee met winkel op de begane grond en over vier traveeën doorlopende erker op de bel-etage ondersteund door kwartcirkelvormige consoles. Zijpand van twee traveeën.

Wordt opgevolgd door