Stadswoningen

Beschrijving

Nrs. 1-13/ Eiermarkt nr. 3, nrs. 15, 17, 37 en nrs. 39-41/ Sint-Amandsstraat nr. 46. Bouwblokken van drie bouwl. bij resp. plein- en straathoek, opgetrokken in 1860 op de hier toen nieuwe rooilijn. Bepleisterde gevelwand met stilistisch verschillend uitgewerkte panden, waarvan nr. 17 en het hoekpand bij de Sint-Amandsstraat n.o.v. architect J.B. Rudd (Brugge). Begane gronden meestal niet meer oo

Stadswoningen

Eiermarkt 3A, Geldmuntstraat 1-17, 37-43 (Brugge)
Bouwblokken van drie bouwlagen bij respectievelijk plein- en straathoek, opgetrokken in 1860 op de hier toen nieuwe rooilijn. Bepleisterde gevelwand met stilistisch verschillend uitgewerkte panden, waarvan nummer 17 en het hoekpand bij de Sint-Amandsstraat naar ontwerp van architect J.B. Rudd (Brugge). Begane gronden meestal niet meer oorspronkelijk.