Neogotische kapel van Sint-Antonius van Padua

Beschrijving

Nieuwstraat z.nr./ rechts van nr. 41. Neogotische kapel van Sint-Antonius van Padua, volgens kadaster in 1898 opgericht in opdracht van handelaar Adolf Warnez en koopman Leo Poelvoorde, beiden uit Meulebeke. Achteruitspringende kapel, aangebouwd tegen de westzijgevel van nr. 41, met bakstenen muurtje aan de straat. Rode baksteenbouw onder zadeldak (nok loodrecht op straat; leien) met ijzer

Nieuwstraat (Meulebeke)
Neogotische kapel van Sint-Antonius van Padua, volgens kadaster in 1898 opgericht in opdracht van handelaar Adolf Warnez en koopman Leo Poelvoorde, beiden uit Meulebeke. Achteruitspringende kapel, aangebouwd tegen de westzijgevel van nummer 41, met bakstenen muurtje aan de straat. Rode baksteenbouw onder zadeldak (nok loodrecht op straat; leien) met ijzeren nokkruis.