Pastorie

Beschrijving

Westbroekstraat nr. 5. Voormalige pastorie met voorliggende tuin na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd naar ontwerp van architect Théodore Raison (Brugge). Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën. Verzorgde baksteenarchitectuur: o.m. trapgevels op schouderstukken als zijgevels, deuromlijsting in gesinterde baksteen geflankeerd door pilasters en ovale oculus als bov

Pastorie met tuin

Westbroekstraat 5 (Houthulst)
Voormalige pastorie met tuin na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd naar ontwerp van architect Théodore Raison (Brugge). Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën. Verzorgde baksteenarchitectuur: onder meer trapgevels op schouderstukken als zijgevels. Grote tuin afgesloten door hoge muur geritmeerd door kleine steunberen.