Begijnenhuis

Straat Begijnhof
Locatie Begijnhof 22A (Brugge)

Begijnenhuis

Begijnhof 22A, Brugge (West-Vlaanderen)

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leipannen en Vlaamse pannen), 16de-17de eeuw. Restauratie in 1997. Lijst- en tuitgevel met schouderstukken en vlechtingen. Rechthoekige deur en vensters.

Beschrijving

Nr. 24. Dubbelhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (leipannen en Vlaamse pannen), XVI-XVII. Restauratie in 1997. Lijst- en tuitgevel met schouderstukken en vlechtingen. Rechth. deur en vensters (365).Interieur. Bewaarde balklagen en dakconstructie met schaar- en nokgebinte.Bezoekerstoegang tot het monasterium aansluitend bij de kloostergang, g