Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Aanvankelijk burgerhuis volgens het kadasterarchief gebouwd in 1886 door de weduwe van oliefabrikant Louis Stas. In 1910 aangekocht door de gemeente Baasrode met toevoeging aan de achterzijde van schoolgebouwen ter uitbreiding van de aanvankelijk achter het aanpalende gemeentehuis gelegen gemeenteschool.

Sint-Ursmarusstraat 100A (Dendermonde)
Aanvankelijk burgerhuis, gebouwd in 1886. In 1910 aangekocht door de gemeente Baasrode met toevoeging aan de achterzijde van schoolgebouwen ter uitbreiding van de aanvankelijk achter het aanpalende gemeentehuis gelegen gemeenteschool. Dieper gelegen gebouw met vier venstertraveeën van twee bouwlagen onder zadeldak en links aanpalend licht terugspringend poortgebouw van één bouwlaag onder schilddak.

Wordt opgevolgd door