19de-eeuwse hoeve

Beschrijving

Altenaweg nr. 1. Mooie 19de-eeuwse hoeve gelegen ten oosten van Kasteel Altena (Weststraat nr. 14) en er ook historisch mee verbonden. Historiek. In 1874 erft de Brugse familie de Thibault de Boesinghe het Domein Altena, bestaande uit een opperhof en een neerhof binnen een omwalling. De nieuwe eigenaar Emile de Thibault de Boesinghe-Frennelet laat alle gebouwen slopen en

Altenaweg 1 (Damme)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, gelegen op een onverhard en deels beboomd erf. Erf is van de straat afgescheiden door een sloot waarlangs een beukenhaag. Ten zuiden van het erf, een ommuurde vierkante moestuin, aangelegd in 1884 en U-vormig ommuurd. L-vormige opstelling van boerenhuis-stal (Vlaamse pannen, nok haaks op de straat) en schuur, samen met achter het huis gelegen bakhuis gebouwd in 1875. Gietijzeren hek tussen twee pijlers, serre en wagenhuis.