Hoeve Coude Scheure

Beschrijving

Rattevallestraat nr. 21. Hoeve z.g. "COUDE SCHEURE" cf. naambord. Historische hoeve; oudste vermelding in geschreven bronnen in 1392, afgebeeld op de kaart van Brugse Vrije naar P. Pourbus (1561-1571). Voormalig bezit van de Tempeliersorde. Gelegen ten westen van en aan de Vladslovaart. Oorspronkelijk volledig omwald cf. afbeelding vermelde kaart; resten van omwalling ten noorden en ten we

Hoeve Coude Scheure

Rattevallestraat 21 (Middelkerke)
Wederopbouwhoeve vermoedelijk naar ontwerp van architect T. Raison, gedateerd 1921 door middel van jaarsteen in typerende brede, centrale trapgevel bij boerenhuis. Voorst teruggaand op de regionale hoevebouw confer opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels verhard deels met gras begroeid erf met erftoegang tussen hekpijlers en toegangsbrug aan oostzijde.