Vlashandelaarswoning en magazijn

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Poekelaan. Volgens het kadaster worden de woning en het magazijn in 1923 gebouwd in opdracht van vlashandelaar Albert Desmet. In 1937 wordt het magazijn aan de achterzijde uitgebreid. Later uitgebreid en opgesplitst in twee woningen.

Is de omvattende vaststelling van

Vlashandelaarswoning

Leenakkerstraat 14 (Waregem)
Volgens het kadaster wordt de woning in 1923 gebouwd in opdracht van vlashandelaar Albert Desmet, later uitgebreid en opgesplitst in twee woningen Hogere en grotere, bakstenen woning rechts onder een leien zadeldak en kleinere en lagere, bakstenen woning links onder een half schilddak bedekt met leien.