Parochiekerk Sint-Amandus

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Georiënteerde kerk ter vervanging van vroegere, mogelijks Romaanse kerk. Eerstesteenlegging in 1694 en ingewijd in 1704. Bedevaartsplaats voor de van oudsher vereerde Heilige Catharina. Naar verluidt werd eind 17de eeuw als tijdelijke kerk de verdwenen zogenaamde "Sint-Blasiuskapel" in de Karmstraat opgericht. Rond 1900 werden daken en de toren gerestaureerd door architect A. Eggermont, in 1903 werd de sacristie hersteld en in 1979 werd de kerk gerestaureerd door architect A. Mas.

Ooikeplein (Wortegem-Petegem)
Georiënteerde kerk ter vervanging van vroegere, mogelijks romaanse kerk en ingewijd in 1704. Bedevaartsplaats voor de van oudsher vereerde Heilige Catharina. Driebeukige kerk met eenvoudig rechthoekig grondplan middenin quasi cirkelvormig kerkhof.

Wordt opgevolgd door