Burgerhuis met binnenkoer

Beschermd monument van 10-07-1984 tot heden

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Antwerpen
Deelgemeente Antwerpen
Straat Everdijstraat
Locatie Everdijstraat 31 (Antwerpen)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.01/11002/827.1
  • OA002177

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Herenhuis met barokpoort

Everdijstraat 31, Antwerpen (Antwerpen)

Herenhuis met neoclassicistische lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Muurankers met gekrulde spie, de poortomlijsting uit blauwe hardsteen, en de vleugels in traditionele bak- en zandsteen stijl rond de binnenplaats, wijzen op een vroeg-17de-eeuwse oorsprong.

Beschrijving

Het herenhuis met binnenkoer is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde als volgt werden gemotiveerd: “patriciërswoning uit het begin van de 17de eeuw met barokpoort en binnenkoer met arcade. Inwendig bewaarde rococoplafonds uit tweede helft 18de eeuw. Voorgevel aangepast in 19de eeuw.”

  • Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000623, Verschillende monumenten en stadsgezicht te Antwerpen, advies KCML (1984).

Waarden

Het huis gelegen Everdijstraat 31 (met binnenplaats) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

artistieke waarde

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.