Woning De Sterre

Straat Gratiekapelstraat
Locatie Gratiekapelstraat 10 (Antwerpen)

De Sterre

Gratiekapelstraat 10, Antwerpen (Antwerpen)

In zijn huidige vorm classicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand uit het derde kwart van de 18de eeuw. Muurankers met gekrulde spie en de achterbouw met puntgevel wijzen op traditionele, 17de-eeuwse kern.

De woning De Sterre is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde als volgt werden gemotiveerd: “woning uit de tweede helft van de 18de eeuw met stijlvolle deuromlijsting, gedateerd 1773.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000623, Verschillende monumenten en stadsgezicht te Antwerpen, advies KCML (1984).

Waarden

Het huis gelegen Gratiekapelstraat 10 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: