Goed te Gallatas

Beschrijving

Haantjesstraat nr. 7. Historische hoeve z.g. "Goed te Gallatas", in de volksmond ook wel vanaf 1900 "Vooghts hof" genoemd naar de toenmalige pachters. Historiek. Voormalige vestiging van het foncier van de heerlijkheid van Gallatas, een leen van het kasteel van Kortrijk en Tielt. Deze heerlijkheid gaat in ieder geval terug tot 1365, wanneer Wouter van Ha

Goed te Gallatas

Haantjesstraat 7 (Ruiselede)
Historische hoeve "Goed te Gallatas", in de volksmond ook wel vanaf 1900 "Vooghts hof" genoemd naar de toenmalige pachters. Hoeve met losse bestanddelen rond een met grint bedekt erf en centraal een plantsoen. Het boerenhuis met geïncorporeerde stal, ten noorden van het erf, klimt zeker op tot het laatste kwart van de 18de eeuw zie jaartal "1773" op een moerbalk in de gang.