Ensemble van drie dorpswoningen

Beschrijving

* Pottenbakkersstraat nrs. 10-12-14. Ensemble van drie éénlaagshuizen in repeterend schema, opgetrokken volgens kadaster in 1901 (nr. 14) en uitgebreid met nrs. 10-12 ca. 1927. Opgenomen in het stadsgezicht, beschermd bij M.B. van 13/10/1986, gewijzigd bij M.B. van 30/03/1987.Gecementeerde en witgeschilderde baksteenbouw voorheen met hoge gecementeerde (nr. 14 voorzien van schijnvoegen) pl

Ensemble van dorpswoningen

Pottenbakkersstraat 10, 14 (Damme)
Ensemble van drie éénlaagshuizen in repeterend schema, opgetrokken volgens kadaster in 1901 (nummer 14) en uitgebreid met nummers 10-12 circa 1927. Gecementeerde en witgeschilderde baksteenbouw voorheen met hoge gecementeerde (nummer 14 voorzien van schijnvoegen) plint, thans lage zwartgeschilderde plint, onder zadeldak.