Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoeve van het gesloten type, opklimmend tot de 18de eeuw, reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1771-1778). Het primitief kadasterplan (1829) geeft een boerenhuis met de huidige schuur en stalling weer. Erftoegang met één bakstenen pijler en nieuw ijzeren hek, gelegen tussen het boerenhuis en het wagenhuis.

Gesloten hoeve

Migrostraat 51 (Dendermonde)
Hoeve van het gesloten type, representatief voor de bouwperiode die opklimt tot de tweede helft van de 19de tot vroege 20ste eeuw. Loodrecht op de straat ingeplante boerenwoning, uitgewerkt als een bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën met arduinen deuromlijsting met Toscaanse pilasters op neuten en onder kroonlijst. Bakstenen bedrijfsgebouwen met U-vormige opstelling omheen het binnenerf, waaronder dwarsschuur, stallen en wagenhuis.

Wordt opgevolgd door

Gesloten hoeve