't Klythof

Is de omvattende vaststelling van

Hoevegebouwen 't Klythof

Klythoek 1 (Zedelgem)
Smeedijzeren toegangshek gevat in witbeschilderde, betonnen pijlers. Het erf, met boomgaard in de oosthoek, is afgezoomd door een meidoornhaag. De bebouwing gaat terug tot vóór de opmaak de kadastrale kaart (1808-1810) uit de Napoleontische periode. De hoeve ligt op het primitief kadasterplan (circa 1830) in de "Baillus Hoek" op de wijk Baillieus Hoek. Volgens kadastergegevens dateert het bakhuis van circa 1863, vergrotingen van het woonhuis vinden plaats vóór 1881 en circa 1911. Woonhuis: verankerde baksteenbouw van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), gecementeerde gevels. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen. Stal ten westen van het erf onder zadeldak (mechanische pannen). De muuropeningen zijn gewijzigd, wellicht tijdens het interbellum. Bakhuisje ten zuiden van het erf en recente schuur.