Hoeve De Potschietere

Beschrijving

Wakkensesteenweg nr. 81. Hoeve naar verluidt z.g. "De Potschietere" of "De Potgieters", oorspronkelijk een driewoonst waarvan het opgedeelde volume met bijgebouwtje aan de zuidwestzijde weergegeven is op het primitief kadasterplan (ca. 1830). Volgens kadaster laat de toenmalige eigenaar, koopman Pieter Plettinck, in 1862 de driewoonst omvormen tot hoeve, w

Wakkensesteenweg 81 (Tielt)
Hoeve naar verluidt "De Potschietere" of "De Potgieters", oorspronkelijk een driewoonst waarvan het opgedeelde volume met bijgebouwtje aan de zuidwestzijde weergegeven is op het primitief kadasterplan (circa 1830). Witgekalkte en verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Aan zuidzijde, geïncorporeerd stalgedeelte. Ten noordoosten, aan de straat gelegen voormalige schuur. Ten zuidwesten, kleine haakse stal onder zadeldak. Ten noorden, recentere haakse, ongekalkte bakstenen stal. Deels gecementeerd en witgeschilderd hondenhokje ten zuiden van het erf.