De Gulden Hand: poort en galerij

Straat Zirkstraat
Locatie Zirkstraat 34 (Antwerpen)
Alternatieve naam Zoutbeurs

De Gulden Hand

Zirkstraat 34, Antwerpen (Antwerpen)

Traditioneel herenhuis met vier vleugels rond een binnenplaats, dat in kern opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. De voorbouw werd volgens de bouwaanvraag uit 1805 door de heer van Regemortel met in laatclassicistische stijl aangepast, met een tweede verdieping.

Beschrijving

De bescherming omvat de poort met de ingangsomlijsting van het herenhuis De Gulden Hand, die toegang biedt tot een binnenplaats met eveneens beschermde galerij.

Waarden

Ingangsomlijsting met poort en gehele gaanderij is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.