Geuzenkasteel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kasteeldomein met park gelegen in de wijk Lambroek in het noordwesten van Massemen, ten noorden zich uitstrekkend tot de Heidestraat, ten oosten grenzend aan de Herdershoekstraat. Ten zuidwesten, aan het kasteel palende en voorheen bijhorende kasteelhoeve nu sterk verbouwd en in gebruik als restaurant "Geuzenhof" (nr. 90).

Domein Geuzenkasteel

Lambroekstraat 88A (Wetteren)
Het huidige achterin gelegen kasteel met neoclassicistisch voorkomen werd in 1909 opgetrokken naar ontwerp van architect Stephan Mortier uit Gent. Gelegen binnen een park en toegankelijk via een brede toegang en lange oprit met dreefallures. Centraal L-vormig hoofdvolume van negen traveeën en twee bouwlagen onder leien schilddak met gebogen dakkapellen. Aan weerszijden van het voorplein: gespiegelde lage zijvleugels van één bouwlaag onder leien schilddaken evenals het hoofdgebouw van gewitte baksteen met gele omlijstingen en pilasters.

Wordt opgevolgd door