Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve Goed Schuurlo

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
68457
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/68457

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Hoeve van het zogenaamd "Goed Schuurlo", later kasteelhoeve en gelegen in de rechthoekige omwalling van het goed; minstens opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw (voor 1780).Aanduiding van

Is de vaststelling van

Hoeve Goed Schuurlo

Schuurlo 13 (Aalter)
Hoeve van het Goed Schuurlo, later kasteelhoeve en gelegen in de rechthoekige omwalling van het goed; minstens opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw. Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten zuidoosten, houten schuur onder pannendak en ten zuidwesten, gewitte stallen onder pannendak.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein Schuurlo

Schuurlo 10-11, 13 (Aalter)
Kasteeldomein bestaande uit een omgrachte site met hoeve "Goed Schuurlo", minstens teruggaand tot de 18e eeuw, en neotraditioneel kasteeltje uit 1931 omgeven door park in landschappelijke stijl. Kasteel van twee bouwlagen opgetrokken uit baksteen met veel trapgevels met Brugse travee waarin kruiskozijnen en spitsboogveldjes. Ten zuiden, voormalig koetshuis van drie traveeën onder schilddak. Ten zuidoosten, voormalige oranjerie of speelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder schilddak.