Achteringelegen hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hazewindstraat nr. 2. Achteringelegen hoeve. Linde met Mariakapelletje en ijzeren hek bij de erftoegang, meidoornhaag. De hoevesite is alsdusdanig reeds aangeduid met losse bestanddelen, L-vormig rondom het erf opgesteld, op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1844) (cf. illustratie). Het boerenhuis is nog deels 19de-eeuws, de overige gebouwen dateren uit de wederopbouwperiode na de Eerste Wereld

Hoeve met erfbeplanting en boomkapel

Hazewindstraat 2 (Kortemark)
Achteringelegen hoeve. Linde met Mariakapelletje en ijzeren hek bij de erftoegang, meidoornhaag. De hoevesite is alsdusdanig reeds aangeduid met losse bestanddelen, L-vormig rondom het erf opgesteld, op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844). Het boerenhuis is nog deels 19de-eeuws, de overige gebouwen dateren uit de wederopbouwperiode na de Eerste Wereldoorlog.

Wordt opgevolgd door