Beschrijving

Nr. 5 : Burgerhuis met neogotische inslag, van 1921 vlg. cartouche, n.o.v. architect A. Golenvaux (Brussel) (fig. 204). Enkelhuis van drie ongelijke trav. met kelderverd. en twee bouwl. onder mansardedak (n // straat, kunstleien, mechanische pannen ). Fraaie baksteenarchitectuur met verwerking van arduin voor bossage o.m. van sokkel en postamenten van vensterleuning; Euvillesteen (?) voor

Onze Lieve Vrouwstraat 5 (Nieuwpoort)
Burgerhuis met neogotische inslag, van 1921 volgens cartouche, naar ontwerp van architect A. Golenvaux. Linker risaliet van twee traveeën met bekronende trapgevel voorzien van overhoeks topstuk. Korfboogvormige muuropeningen. Twee gekoppelde kelderopeningen met ijzeren hek. Erboven, twee gekoppelde deurvensters met tweedelig bovenlicht voorzien van kleine roedeverdeling, ingeschreven in verdiepte tudorboogomlijsting met boogveld in visgraatverband en gebogen druiplijst; door middel van rondbogen met ijzeren hekje opengewerkte leuning.