Traditioneel diephuis

Woonhuizen, Onze-Lieve-Vrouwbeeld en Sint-Rochusbeeld

De stadswoning is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde als volgt werden gemotiveerd: “typische kleinschalige burgerwoning uit de 17de eeuw. De houten winkelpui is kenmerkend voor de 19de-eeuwse modernisering van deze woning.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000623, Verschillende monumenten en stadsgezicht te Antwerpen, advies KCML (1984).

Waarden

Het huis gelegen Lange Ridderstraat 77 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Lange Riddersstraat 77 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met tuitgevel te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw. Klassieke houten winkelpui aangebracht in opdracht van Angelien Seldenslach, naar een ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1905.