Den Boomgaard, historische hoeve

Beschrijving

Molenweg nr. 7/ Biezenstraat. Hoeve z.g. "Den Boomgaard", historische hoeve met losstaande bestanddelen die recent werd gerenoveerd. Eerste vermelding van de hoeve als "den grooten bogaert" in 1543. Hoeve aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) als drie losstaande bestanddelen met ten westen en ten zuiden een enorme boomgaard. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1845) aangeduid als hoeve met vier

Hoeve Den Boomgaard

Molenweg 7 (Zuienkerke)
Gerenoveerde hoeve. Eerste vermelding van de hoeve in 1543. Hoeve aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778 als drie losse bestanddelen met enorme boomgaard. Boerenwoning gerenoveerd in laatste kwart 20ste eeuw, witgekalkt met gepekte plint. Schuur met schilddak met geïncorporeerde stallen, eveneens witgekalkt met gepekte plint, stalvleugel gedateerd 1899, vijver maar boomgaard verdwenen.