Reeks van zes stadswoningen

Beschrijving

Nrs. 27-37. Reeks van zes breedhuizen van telkens twee/één trav. en twee bouwl. onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen), met kern uit XVII. Verankerde gevels van baksteen met duidelijk kleurverschil tussen de twee bouwl. en de gevelbrede, getrapte top (8 tr. + topstuk); aansluitende bedaking, toegevoegd i.l.v. XIX. Oorspronkelijk waren de deuren - gekoppeld bij nrs. 29-31 en nrs. 33-35

Reeks stadswoningen

Oude Gentweg 27-37 (Brugge)
Reeks van zes breedhuizen van telkens twee/één travee en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen), met kern uit de 17de eeuw. Verankerde gevels van baksteen met duidelijk kleurverschil tussen de twee bouwlagen en de gevelbrede, getrapte top (8 treden + topstuk); aansluitende bedaking, toegevoegd in de loop van de 19de eeuw.