Huurhouderij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vanouds zogenaamde "Huurhouderij" oorspronkelijk en tot 1979 van paardenkoetsen. Breedhuis van twee bouwlagen en vier traveeën, onder zadeldak (leien), volgens kadastergegevens van 1895. Bepleisterde en witgeschilderde neoclassicistische lijstgevel met links brede uitspringende poorttravee met doorrit.

Huurhouderij

Brusselsesteenweg 101, 101A, Louis De Smetstraat 1A-C (Gent)
Vanouds zogenaamde Huurhouderij, oorspronkelijk en tot 1979 van paardenkoetsen. Breedhuis van twee bouwlagen en vier traveeën, onder zadeldak, volgens kadastergegevens van 1895. Bepleisterde en witgeschilderde neoclassicistische lijstgevel met links brede uitspringende poorttravee met doorrit. Gewit bakstenen koetshuis met paardenstallen uitziend op de Louis De Smetstraat, van zeven traveeën onder zadeldak.

Wordt opgevolgd door

Huurhouderij