Samenstel van tien arbeiderswoningen De tien geboden

Beschrijving

Samenstel van tien kleine arbeiderswoningen, in de volksmond zogenaamd "De tien geboden", in 1923 gebouwd door de coöperatieve bouwmaatschappij "De Mandelbeek" - heden geprivatiseerd - naar verluidt in opdracht van weverij Deboutte (zie Bruggestraat).

Is de omvattende vaststelling van

Arbeiderswoning

Nieuwstraat 34 (Ingelmunster)
Arbeiderswoning, restant van oorspronkelijk een rij van tien kleine woningen, in de volksmond zogenaamd De tien geboden, in 1923 gebouwd door de coöperatieve bouwmaatschappij De Mandelbeek, naar verluidt in opdracht van weverij Deboutte.

Opslagplaats

Nieuwstraat (Ingelmunster)
Opslagplaats uit het eerste kwart van de 20ste eeuw mogelijk in verband te brengen met de ertegenover gelegen weverij. Roodbakstenen gevelfront getypeerd door brede poort onder I-balk, gevat in rechthoekig gevelveld, en hoger oplopende hoekpenanten.