Decanale kerk Sint-Jan Evangelist: orgel

Deelgemeente Wilrijk
Straat Kolonel Slaterplein
Locatie Kolonel Slaterplein 1 (Antwerpen)

Decanale kerk Sint-Jan-Evangelist

Kolonel Slaterplein 1, Antwerpen (Antwerpen)

Driebeukige pseudo-basiliek met vrij massieve toren onder leien spits, naar ontwerp van Frans Peeters, opgericht in 1932-1933, voltooid en ingewijd in 1936.

De bescherming omvat het orgel van de Sint-Jan Evangelistkerk.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: “Het orgel van de Sint-Jan Evangelistkerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de artistieke en historische waarde: ouder orgel rond 1850 volledig verbouwd door de Mechelse orgelbouwer Loret die er een eigen karakter aan gaf.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000706, Orgel Sint-Jan Evangelistkerk Wilrijk (S.N., 1987).

Het orgel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: