Interbellumwoning

Beschrijving

Blekerijstraat nr. 17. Vrijstaande interbellumwoning in tuin, gebouwd volgens kadaster in 1937 door aannemer Hector De Loof uit Aarsele. Baksteenbouw van twee bouwlagen en souterrain met garage onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; zwart geglazuurde mechanische pannen); vernieuwde dakkapel. Deels verharde omhaagde voortuin, afgezet aan de straat door lage bakstenen pijlers. Rechtertra

Burgerhuis uit het interbellum

Blekerijstraat 17 (Tielt)
Vrijstaande interbellumwoning in tuin, gebouwd volgens kadaster in 1937 door aannemer Hector De Loof uit Aarsele. Baksteenbouw van twee bouwlagen en souterrain met garage onder zadeldak; vernieuwde dakkapel. Rechtertravee uitgewerkt als erkervormige uitbouw, doorgetrokken tot boven de kroonlijst. Haakse uitbouw aan oostzijde. In tweede bouwlaag, lage balkons voorzien van geometrisch uitgewerkte ijzeren leuning. Opengewerkte portiekvormige inkom.