Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Gemeente Laakdal
Deelgemeente Eindhout
Straat Ham
Locatie Ham 22 (Laakdal)

Ham 22, Laakdal (Antwerpen)

Devotiekapel volgens literaire bronnen uit midden 17de eeuw, doch met huidig uitzicht mogelijk refererend aan 19de-eeuwse aanpassingen.

Het perceel waarop de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën staat is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische waarde van het pand als volgt gemotiveerd: 17de-eeuwse devotiekapel met barokaltaar uit 1721.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000679, Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën, (BRENDERS F., 1986).

Waarden

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: