Stadswoning

Beschrijving

Nr. 11/ Mariastraat. Diephuis van drie + vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde trapgevel (l. 6 en r. 10 tr. + topstuk) van gele baksteen van 1707 i.pl.v. houten gevel. Oude kern cf. XVI-dakgebinte. Gebruik van natuursteen voor de hoekblokken en mascarons van de geblokte ontlastingsbogen. Rechth. vensters met afgeschuinde dagkanten en strek. Op tweede bouwl., doorg

Stadswoningen

Mariastraat 1A-C, Simon Stevinplein 9-10, 11 (Brugge)
Hoekhuis met de Mariastraat, uitgewerkt als een diephuis van drie & vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met aan het plein een verankerde trapgevel van gele baksteen van 1707 in plaats van een houten gevel en met bewaarde oude kern zie 16de-eeuws dakgebinte, evenals oudere zijgevel. Nummer 9 en Mariastraat 1B en 1C: kleinere, maar gelijkaardige verankerde bakstenen trapgevels uit de 17de eeuw. Nummer 10 is een breedhuis van vier traveeën, dat in 1870 werd verbouwd tot een gekanteelde verankerde bakstenen gevel in plaats van de vroegere trapgevel.