Beschermd monument

Modernistische stadswoning

Kerken, woningen en appartementsgebouwen

De stadswoning is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de artistieke waarde als volgt werden gemotiveerd: “gebouwengroep ontworpen door E. Van Steenbergen in 1932. Uiting van de moderne architectuur van de Nieuwe Zakelijkheid als totaalconcept van uitwendige vormgeving, interieur en integratie in een omgeving.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000713, Gebouwen 20ste eeuw, advies KCML (1988).

Volhardingsstraat 72 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Is de gedeeltelijke bescherming van

Eenheidsbebouwing van zes woningen

Camille Huysmanslaan 83, Serigiersstraat 30, Volhardingstraat 70-76 (Antwerpen)
Complex van zes eengezinswoningen naar ontwerp van Eduard Van Steenbergen uit 1932. Het geheel bestaat uit vier seriewoningen en uit twee vrijstaande woningen.