Stadswoning In den Cleynen Thems

Beschrijving

Nr. 1/ Sint-Salvatorskerkhof. Z.g. "In den Cleynen Thems" cf. beschilderd opschrift op zijgevel; vlg. documenten opklimmend tot 1484. Het pand herbergt reeds sinds XVII c een apotheek. Diephuis van vier/drie + zeven trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Trapgevel daterend van ca. 1700 met latere aanpassingen o.m. i.l.v. XIX aan de begane grond en in 1926 toevoegen van nisbeeld. C

Zuidzandstraat 1 (Brugge)
Het pand herbergt reeds sinds het derde kwart van de 17de eeuw een apotheek. Diephuis van vier/drie + zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Trapgevel daterend van circa 1700 met latere aanpassingen onder meer in de loop van de 19de eeuw aan de begane grond en in 1926 toevoegen van nisbeeld. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1987 naar ontwerp van architect A. Degeyter (Brugge).