Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Steenovenstraat nr. 19. Hoeve waarvan de site met parallelle gebouwen en bakhuis aan oostzijde op het primitief kadasterplan (ca. 1830) weergegeven wordt. Volgens kadaster laat de toenmalige eigenaar Ivo Judy uit Tielt in 1875 het huidige woonhuis aan de straat bouwen en het oude tot landgebouw omvormen. Nog later worden het bijgebouw aan de zuidzijde en het bakhuis afgebroken. Eenlagig wo

Steenovenstraat 19 (Meulebeke)
Hoeve waarvan de site met parallelle gebouwen en bakhuis aan oostzijde op het primitief kadasterplan (circa 1830) weergegeven wordt. Volgens kadaster laat de toenmalige eigenaar Ivo Judy uit Tielt in 1875 het huidige woonhuis aan de straat bouwen en het oude tot landgebouw omvormen. Nog later worden het bijgebouw aan de zuidzijde en het bakhuis afgebroken.

Wordt opgevolgd door