Woning Lianahalle

Kerken, woningen en appartementsgebouwen

De woning Lianahalle, de eigen woning van architect J. Huygh, is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de artistieke waarde als volgt werden gemotiveerd: “eigen woning van architect J. Huygh, opgericht in 1922. Keerpunt in de artistieke carrière van deze architect, in een voor hem typerende stijl, beïnvloed door de Amsterdamse School.”

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000713, Gebouwen 20ste eeuw, advies KCML (1988).

Boekenberglei 176 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

De Lianahalle, architectenwoning Jef Huygh

Boekenberglei 176 (Antwerpen)
Riant burgerhuis in een expressieve art-decostijl, genaamd 'De Lianahalle', gebouwd als eigen woning voor architect Jef Huygh naar een ontwerp uit 1923. Samen met de woning werd in de tuin een architectenpraktijk in neomoorse stijl opgetrokken. Huygh ontwierp ook de volledige interieuraankleding.