Beluik

Beschrijving

Amsterdamspoortje nr. 1-7. Beluik aan de noordoostkant van de Overleiestraat, toegankelijk via doorgang links van Overleiestraat nr. 64. In 1860 toelating voor bouw van vijf huizen, in 1866 negen gebouwde huizen, in 1931 nog zeven. Twee tegenover elkaar liggende rijen enkelhuizen van twee bouwlagen en twee traveeën, onder pannen zadeldaken. Verankerde bakstenen lijstgevels. Rechthoekige

Beluik

Amsterdamspoortje 1-6, 7 (Kortrijk)
Beluik aan de noordoostkant van de Overleiestraat, toegankelijk via doorgang links van Overleiestraat nummer 64. In 1860 toelating voor bouw van vijf huizen, in 1866 negen gebouwde huizen, in 1931 nog zeven. Twee tegenover elkaar liggende rijen enkelhuizen van twee bouwlagen en twee traveeën, onder pannen zadeldaken. Verankerde bakstenen lijstgevels. Rechthoekige of licht getoogde muuropeningen, soms blind. Ten oosten fabrieksgebouwen.