Kasteel van Ardooie

Beschrijving

Kasteel van Ardooie, voorheen gekend als Kasteel de Jonghe d'Ardoye. Classicistisch kasteel uit het laatste kwart van de 18de eeuw, met neoclassicistische verbouwingen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Omringend kasteelpark, voor een groot stuk verkocht aan de Provincie West-Vlaanderen.

Kasteeldomein van Ardooie

Kasteelstraat 1 (Ardooie)
Kasteeldomein van Ardooie, voorheen gekend als Kasteeldomein de Jonghe d'Ardoye. Classicistisch kasteel uit het laatste kwart van de 18de eeuw, met neoclassicistische verbouwingen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige, beschoeide spiegelvijver, als overblijfsel van de oorspronkelijke aanleg van de Franse tuin. Vanaf het kasteel leiden vier grote dreven in de vier windrichtingen. Het park omvat divers klein bouwkundig erfgoed waaronder enkele afsluitingspalen, een calvariekruis en een veldkruis.