Stadswoning van bouwkundige L. De Munnynck

Beschrijving

André Devaerelaan nr. 130. Eigen woonhuis van bouwkundige L. De Munnynck van 1932. Art-decovormentaal voor deur en vensteromlijsting, overhoekse erker, uitvergrote consoles van gootlijst en zadeldak waarbij het voorste gewelfd schild uitzwenkt; volgens plan plat dak. Vernieuwd houtwerk en plaatsing garagedeur rechts i.pl.v. venster. STADSARCHIEF KORTRIJK 62, nr. 9641.DEBRABANDERE P.,

Architectenwoning Lucien De Munnynck

André Devaerelaan 130 (Kortrijk)
Eigen woonhuis van bouwkundige Lucien De Munnynck van 1932. Art-decovormentaal voor deur en vensteromlijsting, overhoekse erker, uitvergrote consoles van gootlijst en zadeldak waarbij het voorste gewelfd schild uitzwenkt; volgens plan plat dak. Vernieuwd houtwerk en plaatsing garagedeur rechts in plaats van venster.