Restant van eenheidsbebouwing van vier dorpswoningen

Beschrijving

Ieperstraat nrs. 24-26. Restant van eenheidsbebouwing van vier woonhuizen, gebouwd volgens kadaster ca. 1905 na afbraak van enkele panden die weergegeven zijn op het primitief kadasterplan (ca. 1830). Bouwheer is textielhandelaar en liberaal voorman Richard Denys, die in 1905 het imposante herenhuis laat optrekken aan de noordzijde van de straat (nrs. 23-25). Enkelhuizen in spiegelbeeldsch

Eenheidsbebouwing van stadswoningen

Ieperstraat 24-26 (Tielt)
Restant van een eenheidsbebouwing van vier woonhuizen, gebouwd volgens kadaster circa 1905 in opdracht van textielhandelaar en liberaal voorman Richard Denys. Enkelhuizen in spiegelbeeldschema van twee traveeën, souterrain en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel met lichte art-nouveau-inslag; witte sierstenen bekleding verlevendigd door gebruik van natuursteen.