Stadswoning

Beschrijving

Nr. 7. Diephuis van twee trav. en twee en een halve bouwl. onder afgeknot zadeldak (Vlaamse pannen). Lijstgevel met enkelhuisopstand van 1839, doch met oude XVI-XVII-kern cf. bewaarde balken en achtergevel. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1997 n.o.v. architect R. D'Hespeel (Brugge): herstellen van gevelparement en kopiëren van XIX-schrijnwerk. Bepleis

Stadswoning

Verbrand Nieuwland 7 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder afgeknot zadeldak (Vlaamse pannen). Lijstgevel met enkelhuisopstand van 1839, doch met oude 16de-17de-eeuwse kern, zie bewaarde balken en achtergevel. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1997 naar ontwerp van architect R. D'Hespeel (Brugge).