Deutscher Soldatenfriedhof Menen, mausoleum

Beschrijving

Deutscher Soldatenfriedhof Menen, deels gelegen op het grondgebied van Wevelgem. Duitse militaire begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog, tevens grootste in Vlaanderen met 47.911 aantal doden die er begraven liggen, gelegen aan de noordoostelijke stadsgrens van Menen. Aangelegd in 1917.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Duitse militaire begraafplaats Menen-Wald

Groenestraat 352 (Menen), Kruisstraat (Wevelgem)
Duitse militaire begraafplaats op grondgebied van Menen-Wevelgem. Het betreft één van de vier grote Duitse verzamelbegraafplaatsen in Vlaanderen, met bijna 48.000 doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt onder meer gekenmerkt door een breukstenen muur aan straatzijde met een toegangsgebouw uit rode baksteen, afgesloten met een kunstig smeedijzeren hek, een geplaveid pad en een centrale kapel uit bruinroze zandsteen. De graven, afgedekt met vierkante granieten tegels, liggen verdeeld over vijftien perken en worden afgewisseld met lage kruisjes uit zwarte basaltlava. Opgaande bomen, hagen en struiken tooien het geheel.